Wednesday, April 27, 2011

:: Kau Dpt A? Aku xheran! ::

A S S A L A M U A L A I K U M

Smbil buat entry mkn coklat bar Van Houten. argh...nikmat.. Lately asyik mkn coklat bar je. Omagod, Its like like like..bak kate cik Wawa. 
berbalk kpd tajuk entry, haha.... 

Fyi, Sir br je hbes final exam hr ni. Sangat2 gumbira mcm nk terjun je dr katil ke lantai. Okay xlawak. fine. Last td Paper Introduction to Literature. Maklumlah kan, Br 1st Yer degree. Bende yg blaja pn mcm surface jer. Thanx to UKM. haha. D paper was in good condition. xkoyak, tapi da xvirgin la. no3~ bukan virgin tuuu okay! kuning sgt. Sape ajar ni? adeh.... ni la budak2 zaman skrg. 

Kau dapat A aku xheran? x ke heran lagi menghairankan bl org dpt A aku xheran? adeh. berat ni. Xde la. Bila aku tgk sendiri bgaimana proses penipuan dalam exam itu berlaku, sakit hati dow...

Aku ade la bbrp org clasmate ni. yang aku nmpak td la. Actually byk paper da bende ni blaku. tapi buat pndai je la, xnk ggu tepi kain org, kang kne cop bz body lak. Tapi yg mnyebabkan xpuas hati tuh, siap blh bincang lagi jwan. Compare jwpan msg2. Ambooi... sedap kau mak Minah?*tetiba mak minah yg xkena mengena tu masuk kan? tau la yg sorang tu pandai pon, yg sorang lagi pon pndai gak, pndai MeniPu! yg sorang lagi,,,,ntha la labu. so so je kot....

Tapi point nyer kat sini mmg aku xheran la klau ko dpt A ke ap ke, sbb ko menipu dlm exam. Hello, org len pn stdy gak weh, last2 skali dlm exam ko nak buat prangai HANJ kat ctu, mmg ko ... rrr... 
Bl la nk hbes kaum2 yg mcm ni. pmpuan n laki sama naik ja!! hrap nnt student sir baik2 je. Klau x, siap la ngan sir. adeh....

btw, otw balik plak, TER baca muka hdpan METRO, yg titlenya lebih krang begini " Serbuk Naik Selera" adeh.... aku inat naik selera ape td. Mknan ke, ape ke... Tup2 naik slera lain. Hua3~ 

P/S: kpd cik mek molek/wanita2 d luar sana, sila lah berhati2 ye. nk kuar tu biar berteman. Teman bukan ape, rmai je mengkeme yg kureng baik kat luar tu.. so ladies, "Think First, Think Twice".

6 comments:

Aman Ibrahim said...

meniru, beri orang tiru and being honestwith yourself.. macam2 perangai ada and actually kalau difikir betul2, kite boleh tengok mana betul dan salah. nak berjaya ada caranya iaitu secara halal dan haram. Tuhan ajar ape anak-anak murid sekalian? Dia ajar kite, "menirulah supaya kamu dapat A+ dalam exam dan aku izinkan". begitukah??

jangan bagi alasan yang kita 1 Malaysia and kene tolong kawan satu sama lain untuk berjaya bersama-sama. That is totally wrong yaw! u nak berjaya bersama-sama? u tolong die before the exam not during exam okay. kepada peniru dan pemberi jawapan, sila pakai otak yang diberi dengan semaximumnya and berfikir dengannya.

Sorry sir kalau comment panjang. Saya x puas hati dengan orang yg meniru and amat2 suke dengan entry sir nih hehe..

Zz~ said...

ouh, Aman pun ada kat sini. Hai Aman ^_^.

Saya setuju dengan pendapat sir 100% tanpa sebarang pindaan! kita bakor je rumah budak2 yang meniru ni amacam? haha XD

firdausjaafar said...

Aman,agree w u! Adeh, n about ur anon thing yg comment on ur entry, shame on him/her. haha.

ZZ,thanx agree, jom p bakaq sama2 na. haha!

Aman Ibrahim said...

chan~ nanti update la blog..
nak baca enrty you hehe..

Aman Ibrahim said...

chan, aku tag hang satu contest, harap sudi join na

firdausjaafar said...

Sjak bl nm cmercial ak ni chan??? Huhu. Eh ak da tgok ur blog. Nice, tp ak xjoin kot. Suh wawa n syg ea. both should b enuff. Hehe.