Sunday, April 10, 2011

~Buang Batu~

First time dengar, agak pelik. tapi xtau la plak ape maksudnya.

Actually ade sorang ni, text aku setelah lama xkontek. 
"Amboi, sekarang ni da buang batu kat kita noo...." mcm tu la lebih kurang klau org kedah baca.
so En. Hensem pon bertanya.
"Apa maksud buang batu tu?"
selalunya org cakap buang air besar ke, buang sampah ke, membatu ke, paling x pon, batu api. So bl dengar je buang batu...of kos la nak tau ape bendanya.

Satu perkataan yang baru bagi aku.
Menurut orang tersebut, ianya merujuk kepada sikap sombong...
Apa? En. Hensem ni sombong?
bukan la sayang oiii....
Sekarang ni musim exam... so sangat2 busy. klau ade yang terasa tu, ambo nak minx maaf lah. 
hanya Allah yang tahu bagaimana keadaanya sekarang. Alhamdulillah diberi kekuatan!

Update pon xberapa nak sempat. So tu jer kot rasanya yang nak dikongsikan En3 ni...


Futenuk : Penggunaan istilah buang batu ni xtau boleh ke x. I mean ade ke x dalam Bahasa Melayu. so amatlah En Hensem hargai jika anda berfikir dahulu sebelum menggunakannya, seperti merujuk kamus n etc. 
Bubye~

4 comments:

aNn~ said...

eh Incip kurang Nsem, bukan ke kamo da lama buang batu?kacang lupa kulit la tu..hahaha

firdausjaafar said...

Amboi cik g, choi mulut.haha. buang batu tu kt ko jer. Tbalk la ko, tyme exam ni la ko nak bz bblog kan? Dluhg xgatai no. Haha!

Fauzie Jasmani said...

Singgah sini..salam kenal..

Latest Entry : Jom ExChange Link dengan Blog UpProfits!

cujen said...

salam singgah dari CUJEN THE LEJEN

MINTAK TOLONG KLIK KAT SINI

TQ