Tuesday, May 17, 2011

Entri ni xde tajuk. tu la tajuk die!

assalamualaikum...
first thing first, aku nak mintak maaf kat kwan2 blogger skalian, xdpt nak update blog skian lama. it is not 'sumthing dat i don't want to, but things got messed up and now aku rs ade mslah dlm hati ni. knp? aku pon xtahu.

well. Bulan 4, as mentioned earlier, aku tersangat busy ngan exam. tension sgt. tapi xde la tunjuk kat sume org yang aku tension. lepas je exam, stay dulu kat maktab. then pergi uah emy, sblm g KL ngan famly dia.
Alhamdulillah, famly dia sangat nice, best la secara overall nya. kakak die pon superb.

Kat Kl, aku hajatnya nak beli laptop baru. tapi hari jmaat sabtu n ahad tu, most of d times aku spent ngan emy n his sister. n sempat lagi g Melaka though! so sepanjang berjalan2 tu, sempat la jgak aku bershopping. aku ni pantang ade nampak yang lawa cket, nak je grab. hahahaha.... antara benda yang aku 2 helai tee-shirt, satu skinny, satu perfume, x lupa cleanser n masker  kat the face shop. aku baru tau. maybe outdated, tapi at least aku tau la jgak skrg kan??? hbes la jgak dwet aku 400++...huhu

move on dgn agenda membeli laptop. dah lama aku dok survey2, first skali vaio. memang minat gilerrr ngan design dia. harga pon ok la jgak. dulu aku minat yang E series tu.warna maroon/hijau tu...minat. tapi bila compare balik, dell n toshiba jgak lebih kurang sama spec dia, tapi vaio lebih mahal rm 1000. Dell n Toshiba baru around 2500, while vaio plak da 3500. so kalau korunk pon, mesti akan fikir, buat ape nak beli bende yang mahal pdhal spec yang sama. so, using dat as a reason, plus my colleagues pon ckp "xpyah la beli vaio".....aku pon melepaskan hasrat tu. bukan ape, kita ni xleh nak bodoh sombong, xrugi nak dengar ckp org  yg lebih pengalaman. huhu

At last, compare punye compare, pada 10 Mei 2011, tepat jam 10 mlm, aku pon membeli Toshiba Satellite L645.. warne merah/maroonlagipon die ade shock absorber. laptop lain aku xtau la. aku puas hati. itu yang penting. kang beli dok regret pon xguna jgak kan? haha... nah, tgk pic ni. wlaupon biasa, aku suka la....hehehe




sori la xde pic sendiri. now da seminggu aku beli. Alhamdlulillah. hehe. nak bagi name pon xtahu lagi ape.... back to d story yang aku d Kl tu, aku actually kne balik ganu dlu! sbbnye, keta aku a.k.a hot angelo tu still kat maktab! haha...berjalan punya sakan, keta dok tgai merata. xde la. Tgal kat umah lecturer kat dlm tu. baik hati kot, siap tlg pnaskn enjin keta aku lagi...huhu... aku balik hari rabu 11/5/2011, smpai pagi khamis kat terminal Kaytee. Pagi jmaat ayah dah smpai. Hari tu jgak aku drive balik Kedah. OMJ..tanah airku.tanah tumpahnya darahku...n so on. tapi yang frust tu, aku je yg drive! ayah boleh je buat cerdik time aku bagi die drive, yela kan, penat kot. so aku pon being considerate la. da besar rahmat la tuh ayah sanggup nak dtg n temankan anak bongsunya yang tersayang ni. Tetiba plak terasa kembang bermangkuk tingkat. huhu.

sampai umah dlm kul 3.30... ayah ckp aku drive laju gila. aku ckp laju xpa, jgn gila. hahha. lawak ja, conversation tu direka.nampok sgt mnipuu nyew. hahha. sonow, aku da dpt mkn pulut durian, msak lemak cili padi, tomyam, ayam bkar, sebut je, smua boleh mkan. hahhaa. esok rancangnya aku nak buat trifles plak. semua da mintak. Sabar hokkey, i xde bhan nak buat. hahahahaha. so, itu lah konklusinya, knp aku xtulis entry, xon9 sbb kat umah aku niline GPRS je, 3G xde, maklumlah labu, kampung i ni xde 3g, 2g je ade. hahha... ap pon, syukur alhamdulillah.

so, thanks to anybody yang still drop by to read my entry. feel free to drop ur comment as well! love u'ols!!!!

1 comment:

Aman Ibrahim said...

baca2 entry nih, rupenyer post pukul 2 pagi. mesti rindu nak update blog kan? haha..Baik hati lecturer tlog jaga hot angelo. kesian kene tinggal tuan.Btw, nice choice la firdaus. Aman rasa okay ja toshiba tuh, glamrous je. class ko maria haha..

p/s: nak triffle ckit?